Aegean Doctors - Γιατροί σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο
Μόσχου Μαρία
Γράφει η Μόσχου Μαρία
Λογοθεραπευτής

Νευρομυϊκή Ηλεκτρική Διέγερση: Τι είναι και σε ποια άτομα συνιστούμε τη χρήση της

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Το κέντρο λογοθεραπείας-εργοθεραπείας Μόσχου Μαρία είναι το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο στη Μυτιλήνη που χρησιμοποιεί και εφαρμόζει τη Νευρομυϊκή Ηλεκτρική Διέγερση σε ασθενείς με δυσφαγία - δυσλειτουργική κατάποση και πάρεση προσωπικού νεύρου ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλου είδους νευρολογική διαταραχή και βλάβη.

Προκοπίου Μαρία
Γράφει η Προκοπίου Μαρία
Ενδοκρινολόγος/Διαβητολόγος

Πώς θα χάσετε (και δεν θα πάρετε) βάρος μετά τα 40

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Μια σημαντική αλλαγή που παρατηρούν όλες οι γυναίκες μετά τα 40 είναι η αλλαγή στον μεταβολισμό τους, η αύξηση βάρους και η αδυναμία απώλειας κιλών. Ανάμεσα στα πιο συχνά αίτια αύξησης του βάρους είναι τα παρακάτω:

Μαντζώρου Μαρία
Γράφει η Μαντζώρου Μαρία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τι συμπλήρωμα αδυνατίσματος (δεν) θα πάρουμε αυτό το καλοκαίρι;

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή την άφιξή τους κάνουν διαφημίσεις προϊόντων αδυνατίσματος που υπόσχονται με “φυσικό” τρόπο γρήγορη απώλεια βάρους, ενώ τα περιοδικά είναι γεμάτα με τέτοιες διαφημίσεις, αλλά και με προγράμματα διατροφής, για να “προλάβουμε να βγούμε στην παραλία”.

Κούσκος Γεώργιος
Γράφει ο Κούσκος Γεώργιος
Καρδιολόγος

Ο περιορισμός των υδατανθράκων βλάπτει την καρδιά;

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

«Ένα διατροφικό πρότυπο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και λιπαρά και χαμηλής σε υδατάνθρακες συσχετίστηκε με ελαττωμένη ροή στις στεφανιαίες αρτηρίες»

 

Παπαγιάννη Αθανασία
Γράφει η Παπαγιάννη Αθανασία
Ωτορινολαρυγγολόγος (ωρλ)

Καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσεως

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Ο καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσεως αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία ιλίγγου. Εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες ηλικίας 50 έως 70 ετών αλλά μπορεί να επηρεάσει και τα δύο φύλλα, αλλά και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ιδιαίτερη συσχέτιση φαίνεται να υπάρχει μεταξύ αυτής της μορφής ιλίγγου και του τραυματισμού της κεφαλής.

Ζαφειρίου Αφροδίτη
Γράφει η Ζαφειρίου Αφροδίτη
Γυναικολόγος/Μαιευτήρας

Κολπίτιδα - Μυκητίαση: Πώς αποφεύγονται και πώς αντιμετωπίζονται

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017

Τα γεννητικά όργανα της γυναίκας και κατ’επέκταση ο γυναικείος κόλπος είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του γυναικείου σώματος. Η περιοχή αυτή δέχεται καθημερινά την επίδραση πολλών παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν από απλούς ερεθισμούς έως σοβαρές μολύνσεις. Η μειωμένη άμυνα του οργανισμού , κάποιες καθημερινές συνήθειες, ορισμένα φάρμακα αλλά ακόμα και έντονες συναισθηματικές καταστάσεις είναι μερικές από τις αιτίες που ευνοούν την εμφάνιση κολπίτιδας.

Καϊλής Βασίλης
Γράφει ο Καϊλής Βασίλης
Ορθοπεδικός χειρουργός

Παιδική τραυματολογία - Τι σημαίνει τραυματολογία?

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017

Τραύματα μπορεί να προκληθούν απο ένα απότομο χτύπημα, ένα κάταγμα,μια κάκωση ή διάστρεμμα, ένα έγκαυμα, μια εξάρθρωση ,ενα θλαστικό τραύμα (πληγή).

Βερβέρη Μαρία
Γράφει η Βερβέρη Μαρία
Ψυχολόγος

«Γάμος για δεύτερη φορά… Πώς θα το πω στα παιδιά;»

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017

Όταν παντρεύεστε για δεύτερη φορά, βρίσκεστε στο κατώφλι μια νέας συντροφικότητας που ελπίζετε πως θα κρατήσει για πάντα. Σας δίνεται η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας και έτσι διώχνετε από το μυαλό σας οποιαδήποτε αμφιβολία για το μέλλον. Και πολύ καλά κάνετε!

Παπαδοπούλου Ειρήνη
Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη
Ειδική Παιδαγωγός Συνεργάτης του Κέντρου Θεραπευτικής Παρέμβασης «Λέξημα»

Μαθησιακές δυσκολίες και Αγγλικά

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017

Τα Αγγλικά, αντίθετα από τα ελληνικά είναι μια μη φωνολογική γλώσσα. Συγκεκριμένα άλλα ακούμε, άλλα διαβάζουμε και άλλα γράφουμε. Περιέχει 26 γράμματα και 44 ήχους. Κατανοούμε λοιπόν, πόσο πολύπλοκη είναι η εκμάθησή των Αγγλικών για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Aegean Doctors - Γιατροί σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο