Aegean Doctors - Γιατροί σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο

Hilterapia [LASER]: Η γρήγορη και σίγουρη λύση ενάντια των παθήσεων της οσφυαλγίας, ισχιαλγίας, αυχενικού συνδρόμου

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018
Ζαχαρίου Δημήτρης
Γράφει ο Ζαχαρίου Δημήτρης
Φυσικοθεραπευτής

Η Hilterapia είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος, που χάρη στον καινοτόμο και κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παλμό Laser υψηλής έντασης HILT® (High Intensity Laser Therapy) και όντας πιστοποιημένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, την FDA (Food and Drug Administration), παρέχει στους ασθενείς γρήγορες, απλές, σίγουρες, και μη επεμβατικές λύσεις σε προβλήματα πόνου, που οφείλονται σε παθήσεις των μυών και των τενόντων, καθώς και σε εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστούν με τις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους.

Η επαναστατική αυτή μέθοδος θεραπείας, πρωτοποριακή για την Ελλάδα, εφαρμόζεται τώρα και στη Μυτιλήνη από το φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Ζαχαρίου, με ιδιαίτερη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα. Ήδη από την πρώτη συνεδρία, η Hilterapia είναι εντυπωσιακά αποτελεσματική. Περιορίζει άμεσα το αίσθημα του πόνου κατά τη θεραπεία παθολογιών, όπως είναι η οσφυαλγία-ισχιαλγία, οι πόνοι στον αυχένα, τα μοσχεύματα, οι θυλακίτιδες, οι περιαρθρίτιδες, οι τενοντίτιδες, οι επικονδυλίτιδες, οι μυϊκοί τραυματισμοί και τα διαστρέμματα, παθήσεις που είναι ιδιαίτερα συχνές ακόμα και σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Είναι το μοναδικό Laser που προλαμβάνει το χειρουργικό νυστέρι.

Επιπλέον, όμως, η Hilterapia εξασφαλίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά στην ανάπλαση των ιστών και των χόνδρων σε εκφυλιστικές παθήσεις, όπως για παράδειγμα οι χονδροπάθειες, κακώσεις μηνίσκων κ.τ.λ.

Τι ακριβώς είναι η Hilterapia;

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεραπεία Laser που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στην Ιταλία, αλλά έχει ήδη αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, τη FDA (Food and Drug Administration).

Πρόκειται για ένα YAG παλμικό λέιζερ νεοδυμίου που εκπέμπει φως με μήκη κύματος στην περιοχή του υπέρυθρου και που διαφοροποιείται από τα συνήθη λέιζερ λόγω της ικανότητας του να δρα σε μεγαλύτερο βάθος. Ο στόχος της θεραπείας της Hilterapia είναι να επιτευχθεί η βιοδιέγερση των ιστών στις πάσχουσες περιοχές, η οποία θα επιταχύνει την κυκλοφορία και, ουσιαστικά, θα προκαλέσει την αποσυμφόρηση αυτών. Η ακτίνα λέιζερ, φτάνοντας πιο βαθιά, στην "καρδιά” του προβλήματος, εξασφαλίζει ταυτόχρονα τρία είδη δράσης: τη φωτομηχανική, τη φωτοχημική και τη φωτοθερμική.

Πιο συγκεκριμένα, τα ελαστικά κύματα πίεσης που παράγονται από την ακτίνα του παλμικού λέιζερ διαδίδονται στο εσωτερικό των ιστών, διεγείροντας μηχανισμούς που αποκαθιστούν τις κυτταρικές βλάβες (φωτομηχανική δράση). Ενεργοποιείται η δράση ενζύμων και άλλων μεταβολικών συστημάτων (φωτοχημική δράση), προκαλώντας βιοχημικές αλληλεπιδράσεις, που κάνουν το λέιζερ εξαιρετικά αποτελεσματικό απέναντι στις φλεγμονές, τα οιδήματα και τον πόνο.

Άμεση απαλλαγή από τον πόνο

Από τα παραπάνω εξηγείται η μεγάλη αποτελεσματικότητα της Hilterapia στην ουσιαστική αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού μυοσκελετικών παθήσεων, όπως αυτές της σπονδυλικής στήλης, των τενόντων (τενοντίτιδες), καθώς και των μυών (θλάσεις, μυϊκοί τραυματισμοί, μυϊκοί σπασμοί).

Η αναλγητική δράση του λέιζερ ανακουφίζει από τον πόνο, ενώ παρέχει θεραπεία με απόλυτη ασφάλεια και στις φλεγμονώδεις παθήσεις. Λόγω της μεγάλης διεισδυτικότητας της ακτινοβολίας του, φτάνει ακόμα και σε φλεγμονές που βρίσκονται στους εν τω βάθει ιστούς, επιτυγχάνοντας από την πρώτη κιόλας εφαρμογή σημαντική μείωση των συμπτωμάτων, ενώ ο ασθενής απαλλάσσεται από τον πόνο και ανακτά απόλυτα την κινητικότητα του μετά το τέλος των θεραπειών.


Διαβάστε επίσης...

Aegean Doctors - Γιατροί σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο