Προστασία ακοής – Ωτοασπίδες Cens

Προστασία ακοής – Ωτοασπίδες Cens

Η καθημερινή έκθεση κάποιων ανθρώπων σε ήχο υψηλής έντασης ή και μεγάλης διάρκειας πολλές φορές μπορεί να επιφέρει άσχημες επιπτώσεις στην ακοή τους και γι΄αυτό το λόγο, οι άνθρωποι αυτοί επενδύουν στην πρόληψη της αλλοίωσης της ακοής, χρησιμοποιώντας ωτοασπίδες.

Είναι γεγονός ότι οι επαγγελματίες μουσικοί, τραγουδιστές, DJ, εργαζόμενοι σε κέντρα διασκέδασης ή συναυλιακούς χώρους εκτιμούν ιδιαίτερα την αίσθηση της ακοής και φροντίζουν ώστε να μένει αναλλοίωτη παρά τις υψηλές εντάσεις που συχνά εκτίθενται.

25189584_1943543399299386_1529019444_o.jpg

Η ένταση του ήχου μέσα σε ένα club μπορεί να κυμανθεί από 110dB έως και 150dB, τα οποία είναι αρκετά για να προκαλέσουν διαταραχές στην ακοή όπως, εμβοές, υπερακουσία αλλά και απώλεια ακοής. Αντίστοιχα σε επαγγέλματα όπου η έκθεση σε θορυβώδη περιβάλλοντα είναι αναπόφευκτη, η πιθανότητα για εμφάνιση βαρηκοΐας αυξάνεται κατά 60%. Η έκθεση σε ένταση 100 decibel (π.χ ήχος κομπρεσέρ) για περισσότερο από 15 λεπτά την ημέρα είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την ακοή σας.

ωτοασπίδες CENS προσφέρουν εξαιρετική μείωση της έντασης του ήχου σε ένα πολύ ασφαλέστερο επίπεδο, χωρίς όμως να αλλοιώνουν τον ήχο.

Σε επαγγέλματα όπως αστυνομικοί, στρατιωτικοί, σκοπευτές όπου η έκθεση στον ήχο από τον πυροβολισμό του όπλου είναι καθημερινή είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να βλάψει την ακοή. Συμπτώματα βλάβης της ακοής είναι το βούισμα καθώς και προσωρινή ή μόνιμη απώλεια ακοής. Οι ωτοασπίδες CENS μειώνουν αυτόματα τον ήχο του πυροβολισμού αλλά σύγχρονος επιτρέπουν στον χρήστη να ακούει τους ήχους των περιβάλλοντος.

Επίσης, σε περιπτώσεις όπου η εμφάνιση εσωτερικής ή εξωτερικής ωτίτιδας είναι αρκετά συχνές τότε η διαρκή προστασία των αυτιών σας από τον αέρα, το νερό και τη σκόνη κρίνεται απαραίτητη.

Οι ωτοασπίδες CENS προσφέρουν πλήρη προστασία των αυτιών σας σε αντίθεση με τις κλασσικές ωτοασπίδες που είναι κατασκευασμένες από κερί ή σιλικόνη.

 


Ετικέτες

Ο πιο ενημερωμένος κατάλογος ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο.

Join us

Είστε γιατρός;