Η μέρα που ένιωσα τη μαγεία της Ιατρικής!

Μαυρογένης Γεώργιος

Γαστρεντερολόγος

Η μέρα που ένιωσα τη μαγεία της Ιατρικής!

Η Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 ήταν η πιο σημαντική μέρα στην επαγγελματική μου πορεία ως γαστρεντερολόγος.

Έπειτα από συνεννοήσεις 6 μηνών, ασθενής από την Αυστραλία ταξίδεψε στην Αθήνα για να τον βοηθήσω στο δυσεπίλυτο πρόβλημα του.

Το 2017 υπεβλήθη σε ακτινοθεραπεία για κακοήθεια του φάρυγγα. Ο καρκίνος θεραπεύτηκε, αλλά η ακτινοβολία, δυστυχώς, έκαψε τον οισοφάγο του και του δημιούργησε πλήρη απόφραξη. Έκτοτε, δεν μπορούσε να καταπιεί ούτε τα σάλια του. 4 χρόνια ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημά του χωρίς αποτέλεσμα και η σίτιση εξαρτάται από γαστροστομία. Στην Αυστραλία του πρότειναν ένα βαρύ χειρουργείο εκτομής του οισοφάγου, τραχειοστομίας και τοποθέτησης έλικας εντέρου στην θέση του οισοφάγου.

Μετά από έρευνα που έκανε από μόνος του, έμαθε για μια πειραματική επέμβαση που παρουσίασα στην Αμερική ως ειδικευόμενος το 2015 με την οποία με το καθηγητή μου κ.Piessevaux με γαστροσκόπιο και μικρομαχαιρίδια σκάψαμε τούνελ στον οισοφάγο σε 2 παρόμοια περιστατικά. Έκτοτε, έχουν περιγραφεί άλλα 3 περιστατικά σε Αμερική και Πορτογαλια. Ο κ. Gary, λοιπόν, το πήρε απόφαση και ήρθε από την Αυστραλία στο Mediterraneo για να του κάνω την ενδοσκοπική επέμβαση POETRE.

Η επέμβαση στέφτηκε με επιτυχία και ο κ. Gary κατάπιε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια. Η συγκίνηση του, η συγκίνηση μου, δεν περιγράφονται. Η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελεί επισφράγιση σκληρής δουλειάς σε Γαλλία, Βέλγιο και της επιλογής μου να γυρίσω στην πολύπαθη Ελλάδα.

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 ένιωσα την μαγεία της ιατρικής. Ευχαριστώ τον συνάδελφο κ. Μάρκογλου για την συνδρομή του, την αναισθησιολογική ομάδα για την υποστήριξή τους (κυρία Σπανομανώλη, Δραγίνη και κ. Κοκόλα), και την νοσηλευτική ομάδα (κυρία Μανώλη, Φραγκίδη και κ. Κωσταρά) που προετοιμαζόταν 1 εβδομάδα για το περιστατικό.

Ο πιο ενημερωμένος κατάλογος ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο.

Join us

Είστε γιατρός;