Αυτό το ήξερες για τον θυρεοειδή;

Τσιριγωτάκης Σταύρος

Χειρουργός γενικός

Αυτό το ήξερες για τον θυρεοειδή;

Οι γυναίκες έχουν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες, να εμφανίσουν ασθένεια του θυρεοειδούς.

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες στον ανθρώπινο οργανισμό. Επηρεάζει σχεδόν όλες τις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού μας.

Μερικές ασθένειες του θυρεοειδούς, όπως μια μικρή βρογχοκήλη, δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, ενώ ο καρκίνος του θυρεοειδούς χρειάζεται έγκαιρη θεραπεία.

Το πιο συχνό πρόβλημα του θυρεοειδούς είναι η ανώμαλη παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Στον υπερθυρεοειδισμό, παράγεται πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα θυρεοειδικών ορμονών. Στον υποθυρεοειδισμό, παράγεται ανεπαρκής ποσότητα θυρεοειδικών ορμονών. Οι περισσότερες παθήσεις του θυρεοειδούς μπορούν να ελεγχθούν ή να θεραπευτούν εύκολα εάν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν σωστά.

Εάν πάσχετε από θυρεοειδοπάθεια, ξεκινήστε την φαρμακευτική θεραπεία το συντομότερο.

Στον καρκίνο του θυρεοειδούς, η κύρια θεραπεία είναι η χειρουργική αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα. Η αφαίρεση του θυρεοειδή είναι μια χειρουργική επέμβαση μέτριας βαρύτητας, η ‘’σωστή’’ αφαίρεση του θυρεοειδή, είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση, απαιτεί μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση του χειρουργού αλλά και της χειρουργικής του ομάδας, ιδίως όταν χρειάζεται να γίνει και αφαίρεση των λεμφαδένων.

Δεν είναι ίδιες όλες οι επεμβάσεις για τον θυρεοειδή. Η χειρουργική επέμβαση εξατομικεύεται ανάλογα με τον τύπο της κακοήθειας αλλά και ανάλογα με τον ασθενή. Μάθετε ποια είναι η κατάλληλη επέμβαση για εσάς.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προηγμένες χειρουργικές επεμβάσεις του θυρεοειδούς, συμβουλευτείτε τον Σταύρο Τσιριγωτάκη, Διευθυντή του Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδούς του Νοσοκομείου Ιασώ.

Επισκεφθείτε το προφίλ του κου Τσιριγωτάκη για να δείτε τρόπους επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης από

Τσιριγωτάκης Σταύρος

Ο πιο ενημερωμένος κατάλογος ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο.

Join us

Είστε γιατρός;