Έφαγες πολύ το Πάσχα; Και τώρα;

Ψαρρού Δέσποινα

Διαιτολόγος – διατροφολόγος

Έφαγες πολύ το Πάσχα; Και τώρα;

1. Φτιάξε σε μερίδες ότι περίσσεψε & βάλε τις στην κατάψυξη.

2. Αν έχουν μείνει αρκετά γλυκά, μια καλή σκέψη είναι να τα μοιραστείς με φίλους ή γείτονες.

3. Να είσαι λίγο προσεκτικός-ή με την κατανάλωση τροφίμων που ίσως δεν έχεις συντηρήσει σωστά (αυγά βραστά, τσουρέκι κλπ)

4. Βάλε ξανά στο πρόγραμμα τρόφιμα & φαγητά που είχες μέρες να μαγειρέψεις (σαλάτες, φρούτα, λαδερά λαχανικά, όσπρια)

5. Έχε ως πρώτη επιλογή το φρούτο, το γιαούρτι & τους ξηρούς καρπούς για σνακ, αντί τσουρέκι, κουλουράκια κλπ

6. Μια μικρή αύξηση βάρους δεν χρειάζεται να σε απογοητεύει. Βάλε στόχο να επιστρέψεις σύντομα στις προηγούμενες διατροφικές σου συνήθειες!

7. Φρόντισε για την καλή σου ενυδάτωση! Θα σε γλυτώσει από κάποια μικρά τσιμπολογήματα…

Στα επόμενα οικογενειακά τραπέζια, να κρατάς την κοιλιά σου μόνο από τα γέλια… 😉

Ο πιο ενημερωμένος κατάλογος ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο.

Join us

Είστε γιατρός;