Αγαπημένη μου δίαιτα…

Αμπατζή Χριστιάνα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αγαπημένη μου δίαιτα…

Πολλές φορές, εμείς οι διατροφολόγοι, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ασθενείς που φοβούνται τη δίαιτα. Υπάρχουν άτομα που προσπαθούν χρόνια να χάσουν βάρος, έχουν κάνει τα πάντα από δίαιτες και δε θέλουν να μπούνε πάλι σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν επίσης, άτομα που δε θέλουν να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο, και πάνε από το δύσκολο.

Αυτό το άρθρο, λοιπόν, απευθύνεται σε όλους αυτούς που δε θέλουν, αλλά τελικά θα μπορούσαν…

Όταν επισκεπτόμαστε ένα διατροφολόγο, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η στέρηση. «Για να πετύχω αυτό που θέλω, πρέπει να στερηθώ». Πιστέψτε με, δεν είναι έτσι. Πλέον, οι ειδικοί της διατροφής προσπαθούν να περάσουν το μοτίβο της υγιεινής διατροφής σαν τρόπο ζωής, και όχι της δίαιτας μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό και μετά τέλος. Για αυτό και όταν έρχεστε στο γραφείο μας, προσπαθούμε να βρούμε τα δικά σας διατροφικά πλάνα και να τα προσαρμόσουμε πάνω σας υγιεινά και σωστά. Πολλές φορές ακούω να μου λένε «μα καλά, με τόσο φαγητό εγώ θα χάσω;». Η απάντηση έρχεται από τους ίδιους, όταν έρχονται για επανέλεγχο και έχουν χάσει κιλά χωρίς στέρηση και χωρίς πείνα. Εκεί τότε είναι που ακούς «μα καλά, έφαγα ότι ήθελα, δεν πείνασα και όμως έχασα»!

Όταν εμείς φωνάζουμε για τα τρίωρα που πρέπει να τηρούμε, υπάρχει λόγος. Όταν δίνουμε στο σώμα μας την ενέργεια που χρειάζεται μέσω των συχνών και μικρών γευμάτων, εκείνο πάντα θα δουλεύει. Όταν εμείς λέμε, τηρείτε τα σωστά συχνά γεύματα σε γενικές γραμμές στην καθημερινότητα, και κάντε και μια παρασπονδία δε χάλασε και ο κόσμος… αυτό ακριβώς εννοούμε, δε χάλασε και ο κόσμος. Και γλυκό θα φάτε, και έξω για φαγητό θα βγείτε, και για ποτό θα πάτε, όλοι μας τα κάνουμε αυτά. Απλά πάντα συνεχίζουμε την επόμενη τα σωστά τρίωρα.

Μη φοβάστε τη δίαιτα, γιατί πλέον δεν κάνουμε δίαιτα, κάνουμε διατροφή. Δείτε τα διατροφολόγια των νέων ειδικών, εμπλουτισμένα με τρόφιμα νόστιμα, γλυκά – αλμυρά, της αρεσκείας σας, και ξεχάστε τη στέρηση και το μη. Η διατροφή πλέον είναι τρόπος ζωής, και πάντα μα πάντα όταν έχουμε παραπάνω κιλά, με μία αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και μία άσκηση όλα αλλάζουν.

Εμπιστευτείτε μας και μην φοβάστε το «μη»!

Διαβάστε επίσης από

Αμπατζή Χριστιάνα

Νερό και ενυδάτωση

16 Ιουλίου 2020

Πρωτεΐνη και οστεοπόρωση

29 Ιανουαρίου 2019

Ο πιο ενημερωμένος κατάλογος ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο.

Join us

Είστε γιατρός;